lördag 9 januari 2010

Lammet inser

I den besynnerliga, vackra, tänkvärda boken "En alltför högljudd ensamhet" (Hrabal, Bohumil)omnämns möss. Diande möss.
Även om det nu ter sig högst självklart och naturligt att det ligger till så, möss diar sina ungar, så slog sig lammet för skallen i förvåning. Aldrig hade hon tänkt på det. Så äckligt. Och så sött.

7 kommentarer:

  1. Hej Elin!

    Visste väl att du hade en blogg någonstans där ute i cyberrymden. Har sökt på ditt namn men inte fått dig på "kornet". Det är klart lättare att finna min blogg än din. Med ett bloggnamn som "Bättre väl hängd än dödens lammunge" så är det bara pga någon miljarddels tillfällighet att man skulle råka upptäcka den.

    Du måste vara helt enormt beläst vid det här laget, 1,4 lästa böcker i veckan imponerar stort.
    Är det inte dags att du själv skriver en bok, du bör ha fått åtskilligt med uppslag till eget författande - du har ju gåvan!

    Har också upptäckt att du har en sida om ditt hantverk, har för mig att du sysslade med dylikt arbete redan för 10 år sedan, gediget arbete kan jag se.

    Du fotograferar en del också - ja, jag var inne på din och din sons blogg "ditt § datt" och spanade. Noterade att ni inte varit aktiva där på snart ett år, ett fortsättningsreportage om sommarnöjet/torpet skulle vara intressant.

    Assar, sonen din har växt ordentligt, det verkar som han ärvt dina konstnärsanlag, fin teckning han gjort. Martin, Assars far har kanske också konstnärsfärdigheter så Assar blir säkert något stort i framtiden.

    Hälsningar Bert

    SvaraRadera
  2. Äckligt? Men Elin då, hur i hela fridens namn kan det vara äckligt med små diande möss??? Ja även om du nu också skrev att det var sött... :). Det är tydligt att informationsöverföringen oss emellan är på en oacceptabelt låg nivå. Bättring utlovas härmed! Vänligen Eder gammelgädda (etolog och inte främmande för de mest horribla (!) beteenden)

    SvaraRadera
  3. Tack Bert! Vilken schyrre kommentar!
    Torpet ja, min lycka, snart kan jag flytta ut igen, jag har kvar lägenheten, det finns varken vatten eller el där, men tystnad och bedövande skönhet. Jag läser inte alls mycket när jag är där, konstigt nog. Jag tittar mest på naturen.
    Beläst... Tja, ett och annat har man väl snappat upp, men som du ser har jag läst många böcker som jag egentligen inte skulle ha valt själv. MP3-böckerna på biblioteket, som jag lyssnar på när jag promenerar, är nästan uteslutande deckare, eller från Piratförlaget, inte min kopp te alltså. Men jag måste säga att Sjöwall / Wahlöö blev som ett gift, riktigt bra, kul bitvis och ett dokument över Sverige. Annars är jag ju helt galen i Hem till byn. Kan tänka mig att du också gillar den? Elin

    Anonym, är du T eller är du C?

    SvaraRadera
  4. Åja, "snart flytta ut igen", den kallaste månaden Februari är kvar att ta sig igenom.
    Blir Feb som vanligt kall så har vi inte någon vår förrän i slutet av Maj. Du vet, kälen är redan nu meterdjup, så någon sommar på Torpet hinner det inte att bli i år för dig, du får hoppas på 2011.
    Nu var jag taskig, det blir säkert sommar i år också, så misströsta inte.

    Torpet ser ut att vara skönt beläget på en sluttning, förstår att du trivs där bland blå och vitsippor, det ser ut att var sådan typisk mark/skog där sippor trivs.

    Jo, "Hem till byn" är en stor favorit liksom "Hedebyborna", "Tre Kärlekar", "Brustna Hjärtan" mfl, ja det finns ju mängder av svenska Tv-serier som man skulle önska att de visades dygnet runt på en alldeles egen tv-kanal.
    Men tekniken går ju framåt så snart går det säkert att se alla svenska serier på "ON DEMAND" på begäran, det ser jag fram emot.

    Bert

    SvaraRadera
  5. Jo du Bertie, jag räds inte smällkyla, det största problemet är att ta sig dit, det går helt enkelt inte om det är en massa snö. När sedan vårfloden ger sig iväg är det också ett helvete att komma fram. Men det är ju något av tjusningen. Sen är det ju fint att komma till civilisationen också, när man är smutsig som få(r) och sugen på glass till exempel.
    A???????
    Annelie?

    SvaraRadera
  6. Vad, jag hade för mig att du var väldigt frusen, som jag minns det satt du med päls, toppluva och lovikavantar på dig, där på TBV.

    Så torpet ligger otillgängligt till, kan du inte be någon av bönderna i grannskapet köra dig fram dit med traktor. Du vet, hus måste ju ses om även på vintern.
    Snart är det ju sportlov, du och grabben hade kanske tänkt tillbringa den veckan där på torpet. Då har ni bara en sak att göra om bönderna trillskas: visa hurtbulle attityd, packa ryggsäckarna, smörj in pjäxorna, spänn på er skidorna. Glid glatt iväg över de vita vidderna, stånga er genom skog, kämpa er upp över de om sommaren daggstänkta bergen fram till ditt "lyckas" torp.

    God tur Elin!

    SvaraRadera