tisdag 9 februari 2010

Duntäcken och afghansvenskar

Hå hå. Eller som A sa när han var ett par, tre år gammal: "Ho ho ja ja säger ugglan"
Mot bättre vetande lyssnade jag på Ring P1 en kort stund idag. Täppas.
Någon försvarade mannen, någon annan arbetsförmedlingen.
Täppas slog fast att om man är i Sverige "skakar man tass". En manlig lyssnare försvarade mannen med att denne inte tog i hand för att "det skulle kännas som att tafsa på någon annans kvinna",. Samt att han hade visat sin vördnad genom att buga, och det borde man förstå, att det var ett annat sätt att visa aktning. Så klart (har ni märkt att det är ett nytt trenduttryck, vilket även "skarpt läge" har kommit att bli). Täppas Träskalle höll fast vid att så här gör man i Sverige med en "det-ska väl-inte-vara-så-svårt-att-lära-sig-attityd". Helt rätt. Precis som alla svenskar, affärsmän som turister använder sig av fransmännens sätt att kindluftkyssa som hälsning.
Nästa tirritationsmoment; ropen skalla, hämta hem alla!
Afghanistanhändelsen i helgen får folk att helt plötsligt komma på att DET ÄR FARLIGT ATT VARA SOLDAT I EN KRIGSZON!
Är det kanske ett år sedan som svenskarna plötsligt fick klart för sig att det gör ont på fåglarna när man tar fjädrarna på dem.
Upprop, listor, tv-show, I´m waiting.

Som mumin säger:
" Jag är ett troll som du och tror att världen det är där jag bor just nu"

7 kommentarer:

  1. Elin, inte fan lyssnar du väl på det jä... blindstyret. Täppas brukar till 100% annars tycka att allt skit som klänningbärarna ställer till med här i landet är rätt och riktigt gjort.
    Måste ställa frågan: har Täppas helt plötsligt frisknat till.

    Och vad det gäller klänningbärarna brukar de väl inte avstå från att tafsa på "andras" kvinnor, de får ju ståfräs av att se minsta skymt av bar kvinnohud.

    Märkligt Elin, att du inte reagerar på den här klänningbärarens yttrade ursäkt, "annans kvinna". Alltså han utgår från att någon man "äger" den här kvinnan han vägrade hälsa på. Ytterst märkligt att han får uttrycka sig så förnedrande utan att åka på ett åtal för diskriminering av den här kvinnan.
    Nä, skicka tillbaka kamelryttaren till det medeltida Islamska samhälle han kommer ifrån, ett samhälle där kvinnor annses vara orena och lägre stående varelser, här i Sverige har ett sådant faenskap inte att göra.

    En fråga Elin: känner du dig ägd, eller skulle du aceptera att Martin annser att han äger dig.

    Vad det gäller det svenska Afgahnistanengagemanget är det inte annat än ren idioti att skicka svenska och för den delen också andra länders soldater till Afgahnistan för att dö för klänningbärande heroinodlares skull.
    Det är bättre att heroinproducenterna dödar varann istället.

    Förresten, blev det någon svininfluensa för dig att tampas med.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Bäste Berra
    Klart den fine mannen utgick från att en förmodat parant och härlig af-anställd (inte Afghanistananställd alltså) inte skulle gå solo genom livet. De flesta vill ju äga och ägas förresten. Näe du, mig äger ingen, absolut inte Marre, men jag är ju inte så mainstream. Inte är jag understream heller.
    Men öh du va bah, vadå KICKA folk till AF 2? Di är väl inte tvingade?
    Flunsa blev det, oklart vilken, hoppas på nöff. Sjukskriven 2 veckor och utled på att vara hemma. Har gjort provtagning på sköldkörtel bl.a. Just in case.
    Nöffo nöffo porco mio! E
    (det förra inlägget tog jag bort för jag såg ett stavfel, nu åtgärdat)

    SvaraRadera
  4. "SKICKA" ska det förstås vara. Ett stavfel till.

    SvaraRadera
  5. Måste rätta dig Elin, det var ingen "parant och härlig af-anställd"(hva, där finns bara batikkärringar)som den ofine kärringen vägrade hälsa på. Istället var det den kvinnliga VD:n på det företag där den ofine ev skulle få en praktikplats på, som förnedrades.
    Jo, hon VD:n var inte helt fel men har väl sett sina bästa år.

    Allt efter som Assar genomgår div substadiekulturer(exv "trallpunkare") under sin uppväxt så blir du som engagerad mor mer eller mindre själv under den aktuella subperioden, en "trallpunkare" osv.
    Anledningen till min ovanstående framförda reflextion är ditt ibland lite svårförståliga språk. Visst, "Kalle Blomqvist" och pojkarna liksom andra barnromanfigurer har väl sitt hemliga språk som för länge sedan är glömt av mig - ber därför om översättning av subord eller ev subakronymer som exv "Nöffo" mfl könstighetar ur ditt ordförråd.

    "Flunsor" finns gott om, kanske det var den nya varianten av "vinterkräksjukan" som härjade din kropp.
    Två veckors ledighet är väl inte att tacka nej till, inte kan det väl vara så himmla roligt på jobbet att du saknar det, det låter ju väldigt jobbigt och orovarslande.
    Prov på sköldkörtlen, hormonet tyroxin, över och underproduktion, ämnesomsättning - jo, det är nog bäst att kolla detta i tid.

    Nej, det är ingen svensk soldat som officiellt är tvingad(på order) att åka till AFA-stan. För att få göra svensk militärtjänst i dag så måste den blivande svenske soldaten försäkra/intyga att han är okritiskt positiv till utlandstjänstgöring - om inte, bedöms han/hon som olämplig som soldatämne. Att vilja försvara det egna landet är inte nog utan ses av SOSSE-patrasket som en extremist åsikt.

    Vad gör ett stavfelför ont, det kan ju bli riktigt roligt som exv "tirritationsmoment".

    Krya på dig Elin, för snart måste du ju ut till torpet och skotta ut all snö som blåst in genom fönster och dörrar - om inte annat, så måste du ju bli frisk för din egen skull.

    SvaraRadera
  6. Don´t mention the torp, måtte inte råttorna ha intagit det, råttockupanter betackar jag mig för. Eller vänta nu, råttockpanter är kanske såna som tar gnagare i besittning?
    Jag såg en riktigt rolig hopskrivning nyss. "Fårfixa". Det är något för mig det.
    Nöffo är italienska och betyder Nöff. Porco mio - min gris
    Varför lärde vi oss inte italienska på Starta Eget-kursen, det skulle vara bra att kunna om man träffar kufen Berlusconi någon gång.
    Nöff anspelar på svininfluensan fatter du väl?

    Antar att inte heller Juhlin lät vaccinera sig?

    Bök, bä, bräk och bigotta hälsningar! E

    SvaraRadera
  7. Bigotta hälsningar, ja hur ska man tolka detta.
    Bigott betyder ju enligt ordboken "ofördragsam på grund av överdriven eller hycklad fromhet".

    Är det så att "Lilla Lammet" inte är ... utan istället är ... eller är både och?
    Ja, det förhåller sig ju inte alltid så som det verkar vara!

    SvaraRadera