onsdag 10 februari 2010

Underliga äro herrens vägar

Jag gjorde en bildsökning i Google på Bulten i Bo, och fick väldigt konstiga resultat.
En av bilderna ledde mig till en sida som hette Motbilder, mycket intressant vid första anblicken.
Jag lånar lite text:"
"1980 hoppade en man vid namn Kenneth fallskärm med målet att landa på St. Louis nära 200 meter höga triumfbåge. Han ville imponera på sin fru till hennes födelsedag. Kenneth hade 1600 hopp bakom sig, en ordentlig träning, och klarade landningen gallant. Därefter började problemen: det fanns inget sätt att komma ner. Under honom fanns en utsiktsområde, men inget sätt att ta sig in. Plötsligt tog vinden tag i hans fallskärm och slet ned honom. Frun blev nog inte så imponerad av de fläck han skapade vid landningen.
På samma sätt finns det ingen särskild orsak att vare sig imponeras av eller hedra de soldater som åkt ned till Afghanistan och plötsligt drabbats av insikten av att man inte bara dödar andra i krig, man kan dö själv också. En dödlig insikt. För av alla de pengar som svenska staten lägger på att “hjälpa” afghanistan går endast en tredjedel till humanitärt bistånd. Resten går till militär. Till att utöka konflikten. Till att fortsätta destabilisera området. Till att hålla konflikten vid liv. Till att göra områden för farliga för humanitär hjälp att komma fram."

www.motbilder.se

1 kommentar:

  1. Jag håller med dig Elin, det är bättre att Tallibanerna och OBL å AQ tar över Afgahnistan.

    Motbilder.
    Visst förtjänar kvinnorna i Afgahnistan.
    Att vara en handelsvara!
    Att kvävas i sina "Burkor"!
    Att alldrig få chansen att utbilda sig och leva självständiga liv!
    Att alldrig fritt få välja vem hon vill gifta sig med!
    Att bli offentligt avrättade via stening!
    Att bli betraktade som männs ägodelar!
    Att aldrig kunna lämna hemmet utan manlig bevakning/sällskap osv!

    Ja, detta självförintande av det Afgahanska folket är helt i linje med "Folkrätten" som ger skydd för makthavarna i suveräna länder att bete sig som de svin de allt som oftast bevisat att de är.

    SvaraRadera